Stop met projecten & omarm onderhoud

Dit artikel verscheen op Frankwatching op 07/03/2016

De technologie ontwikkelt zich razendsnel. Denken in projecten voldoet niet meer, want bij oplevering is het al achterhaald. Waar dat aan ligt? Aan het o zo onvoorspelbare gedrag van de eindklant. Als organisatie moet je voortdurend je aanpassen en de juiste antwoorden geven op nieuwe vragen die klanten aan je stellen. Alleen zo blijf je succesvol.

Ga iteratief samenwerken

Als je het ontwikkelen van een platform niet ziet als een project maar als een proces in verschillende fasen, dan kijk je verder in de toekomst. Dat brengt je op andere vragen zoals:

  • wie ligt er wakker als de website omvalt?
  • is het een kwestie van intern zelf doen of werk je juist met een multidisciplinair team?
  • ligt je focus op de quick wins of just op de werkelijk complexe onderdelen?

Lees anders het hele artikel van Pieter Aarts, destijds collega bij CK/ op Frankwatching.
Hier alvast de 6 give aways:

De zes give-aways van deze week

  1. Zorg dat je team de best mogelijke samenstelling heeft voor de fase waar je mee bezig gaat, betrek alle disciplines en ‘dwing’ elkaar zo actief mogelijk samen te werken.
  2. Ga met echte vragen en de meest complexe onderdelen aan de slag, ontwikkel echte antwoorden en tackel daardoor direct de grootste valkuilen en instinkers.
  3. Stel je team zorgvuldig samen, mix generalisten met specialisten, ga voor T-shaped professionals die expertise combineren met het van elkaar willen leren.
  4. Kies per fase voor de optimale opstelling van je team, zorg voor een goed gevulde bank met invallers en investeer in de vaste kern om essentiële kennis op te bouwen.
  5. Bedenk zo goed en vroeg mogelijk ‘wie er wakker ligt als de website omvalt’ en regel het eigenaarschap en beheer zo snel als je daadwerkelijk kunt.
  6. Omdat de complexiteit van online producten en diensten toeneemt, neemt de noodzaak van intensief samenwerken toe en wordt het essentieel om continu van elkaar te willen leren. Dat is inderdaad vaak hard werken maar… zonder transpiratie geen inspiratie!