In 5 stappen een behoefteonderzoek naar échte customer jobs

Dit artikel verscheen op Frankwatching op 25/05/2020

Bij een bouwmarkt kopen mensen geen 8 mm boor, maar een 8 mm gat. Dit verschil in perspectief komt voort uit de jobs to be done-theorie. Graag leg ik je uit waarom jobs to be done (JTBD) belangrijk zijn voor het succes van je business en platform. En hoe je die jobs met een behoefteonderzoek ontdekt bij jouw klanten.

Laten we beginnen met een voorbeeld over het kopen van een reep chocola. Dezelfde reep chocola kan ik om verschillende redenen kopen: voor

  • mezelf, want mijn suikerspiegel is te laag.
  • mezelf, want ik wil mezelf belonen.
  • iemand anders, omdat ik indruk wil maken.
  • iemand anders, omdat ik iets goed te maken heb.

Lees het hele artikel op Frankwatching.
Bekijk ook onze checklist