Omslag Nieuwsbrief Court Yard 11

Wie voor goud gaat in deze Olympische tijden, leert goed luisteren (want spreken is zilver…). Verder hebben we een leestip over het uitstellen van je oordeel en over de waarde van digitale vaardigheden op je loonstrook. En: trouwe klanten zijn goud waard in disruptieve tijden. Daarom: save the date donderdag 8 maart bij CIC in Rotterdam. En tenslotte bleef Elon trouw aan Bowie’s Space Oddity met sensationele ‘livestream’ tot gevolg…

Leestip 1. Wil je verandering? Ga niet zenden, maar luisteren. Met een aangrijpend voorbeeld biedt Nilofer Merchant ons in HBR een ijzersterk gesprekstool. Maak een set vragen vooraf. Zet jezelf in de nieuwsgierigheids-modus. Je luistert hierdoor beter naar de motivatie, behoeften, emoties van je gesprekspartners. Je gaat van ‘jouw’ idee naar ‘ons’ idee.

Leestip 2. Het is altijd makkelijker om iets lek te schieten, dan mee te denken in oplossingen. In plaats van kritiek te hebben kun je ook ‘critique’ toepassen en samen aan een project werken. Lees de bijdrage van UIE en pas het toe op je eigen product reviews.

Leestip 3. ‘Nog 14 jaar en 3 maanden tot het pensioen?’ Hoe betrek je alle mensen bij de transformatie van je organisatie? Upskilling is de sleutel tot de toekomst van organisaties. De cijfers in dit artikel van Walter Frick spreken voor zich, digitalisering op de werkvloer heeft verregaande invloed op onze jobs… en salarissen.

Geef je op voor de Court Yard Nieuwsbrief en krijg de leestips en meer in je mailbox