Courtyard05

Verdiep je in de echte taken van je klanten! Dit inzicht krijgt meer en meer bijval. Misschien moeten we een botte politicus vragen het te framen met krachtige, beeldende taal. Dan wordt het pas echt sticky. Hierbij onze leestips van vandaag.

Leestip 1. Pap eet je met een..? Precies, met een hamer. Je brein vult aan, koppelt en plaatst. Framing is een machtig wapen, ook in de politiek. Trump maakte de situatie in de VS fysiek en aanschouwelijk door het land ziek en vergiftigd te verklaren. De oplossing? Een muur. Alweer een krachtig beeld. In het NRC lees je een interview met Linguïst Elisabeth Wehling. Zij schreef een boek hierover.

Leestip 2. Terugtrekken, ontkennen en ingraven zijn geen goede wapens tegen de digitale revolutie. Lees ‘death of a corporation’ en leer van Sharlene McKinnon wat je moet doen om niet de Encyclopedia Britannica van jouw vakgebied te worden. Een ding mogen we alvast verklappen: ‘The secret sauce in every corporation is the relevance of the brain power of the people.’

Leestip 3. Volgens Clayton M. Christensen is toeval geen goede strategie. Je verdiepen in de taak van je klanten is dat wel. Probeer dus hun ‘jobs to be done’ te achterhalen. Willen ze een eigen auto, of gewoon makkelijk naar zee kunnen met honden en kids? Ook Tony Ulwick houdt zich met dit onderwerp bezig. Misschien was hij zelfs wel eerder.

Leestip 4. Hoe werkt servicedesign in de praktijk? Volg studente Niya Stoimenova op een designsprintavontuur. En werp een blik in de dagelijkse strubbelingen van een creatief designteam. Terwijl het onderzoek doet en prototypes test op het drukke, rommelige en zwaar gereguleerde Schiphol. Ook met een fikse portie Design Sprinttheorie.