Court Yard #04

Academici vergeten wel eens dat een deel van de burgers heel andere problemen heeft dan achter de tekentafel wordt gedacht. Kunnen we ons daar een weg uit scrummen, of is dat teveel gevraagd? Hierbij onze leestips van vandaag.

Leestip 1. Kunt u dit lezen? Dat kan niet iedereen. Ruim 1,3 miljoen Nederlanders zijn laaggeletterd, 80% van hen heeft ook nog eens moeite met computers. En volgens Bert Pol zakken ze steeds verder weg in het digitale moeras. Pol schrijft dat de grenzen van ons inlevingsvermogen nu wel zijn bereikt: we hebben de doelgroep hard nodig als mede-onderzoeker.

Leestip 2. Eind van het jaar, tijd voor terug- maar vooral vooruitkijken. UXDESIGN.CC zet uiteen welke UX trends je in 2017 kunt verwachten. We verklappen niets maar er is werk aan de winkel voor ‘psychologists, physiologists, anthropologists, researchers and other specialists’.

Leestip 3. Happy Scrumming? Omdat het hot en verwarrend blijft, nogmaals een goed stuk over de basics van Scrum. Grootmeester Anton Vanhoucke geeft 4 handvatten waarmee je elke tool en spelregel van scrum kunt meten tegen de ‘Agile’ principes. Kom maar op!

Leestip 4. Tot slot. Voor als blauw of geel zeg maar echt jouw ding is. Een leuk stukje van Paulien Cornelissedie de persoonlijkheidstest-kleurprofielen (en de uitwassen daarvan) maar raar vindt.