Court Yard #03

Scrummen is in. Iedereen doet het, of zegt het te doen. Maar wat als de organisatie niet wil veranderen? Bouw een prototype en haal de gebruiker aan tafel. Of ga terug naar school. Want in Leiden maakt Ionica Smeets complexe informatie leuk en toegankelijk. Hierbij onze leestips van vandaag.

Leestip 1: Zijn we een leger van scrumzombies aan het creëren? En blijkt over drie jaar dat ‘scrum net als sinaasappelsap drinken uit een jampotje gewoon malle hipstershit was’? Gert Jan Berghuis van Fabrique weet dat innovation culture, de wil om samen te veranderen, belangrijker is dan braaf je post-its plakken. Hij schreef er een stukje over. 

Leestip 2: Professor, wat zegt u nu?Wiskundemeisje en wetenschapsjournaliste Ionica Smeets is nu ook professor. Ze geeft een mooie (en toegankelijke) samenvatting van haar oratie. Ze betoogt onder andere dat de meeste mensen meer overtuigd zijn door een verhaal dan door een logische redenering met allerlei cijfers.

Leestip 3: Rennen, rennen, rennen … ontwerpers hebben een goede conditie nodig. Een design sprint ‘starts slow to go fast’, daarna zo snel mogelijk met je prototype terug naar de gebruiker. Valtech geeft je een helder stappenplan.

Leestip 4: Slechts 2 procent van de mensheid kan écht effectief multitasken. De rest smijt vooral de aandacht heen en weer. Dutch Cowboys noemt 12 slechte gewoontes die je productiviteit in de weg staanHerken jij jezelf? Het is nog niet te laat.